Mixtape.

WAUCE Instagram

Follow the band

WAUCE – We Are Urban Culture Europe 

Wauce is een jaarlijks terugkerend festival rondom Urban culture en talent. En geldt als afsluiter en hoogtepunt van het UNA- programma. UNA (Urban Naschoolse Activiteiten) is een ontwikkelingstraject van WAYNG dat zich richt op het oplossen van jeugdproblematiek (van uitval op school tot jeugdcriminaliteit) door middel van cultuur, muziek en media. Voor jongeren waarbij de problematiek dichtbij is, is Hiphopcultuur iets waar ze enthousiast en ambitieus van worden. Deze groep jongeren heeft een hoop verborgen talent en bij UNA kunnen ze deze talenten ontdekken en ontwikkelen. Ze leren zo het beste uit zichzelf te halen. Bijzonder aan UNA is de benadering vanuit kansen, talent en ambitie en daarmee ook de hoge mate van zelfstandigheid die van ze verwacht wordt. Je ziet dat dit aanslaat: de jongeren hebben bij UNA en WAYNG een veilige, positieve plek om zichzelf te kunnen zijn en ze blijven terugkomen uit intrinsieke motivatie.

Wauce is het festival wat ze onder begeleiding van ervaren hiphop artiesten samen organiseren en daarmee ook de kers op de taart van het programma dat gevuld is met lessen producing, rap, media, street art en Urban Sports.

Het doel van Wauce is het aanwakkeren en inzetten van lokaal talent, daarmee bedoelen we voornamelijk jongeren uit Tilburg en andere Brabantse steden. De jongerencultuur in deze regio is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met de Hiphopcultuur. De jongeren binnen de hiphopcultuur representeren als vanzelfsprekend een verscheidenheid aan culturele identiteiten; Jongeren met Nederlandse, Vlaamse, Waalse en Duitse achtergrond werken op een vanzelfsprekende wijze samen met jongeren van bijvoorbeeld Surinaamse, Antilliaanse, Marokkaans, Turkse, Afrikaanse of Aziatische afkomst. Wauce wordt georganiseerd rondom de vraag: Hoe kunnen mensen met een verschillende afkomst erin slagen een “gedeelde” cultuur te ontwikkelen?

Veel jongeren wonen of groeien op in stedelijke gebieden waar vaak weinig ruimte gedeeld moet worden met veel mensen en waar “blijf zoveel mogelijk thuis” niet altijd veiligheid betekent voor de jongeren waardoor ‘de straat’ dichtbij is. Zij zijn het primaire publiek van Wauce. De bredere doelgroep bestaat uit mensen tussen de 13 tot 28 jaar met een divers etnische achtergrond. De verdeling man/vrouw wordt geschat op 60%-40%. Qua opleidingsniveau is het een brede doelgroep, van laaggeschoold tot hbo/universitair en alles daar tussenin. De doelgroep is altijd in beweging en sinds een paar jaar sterk groeiend in aantal.

Brabant heeft een belangrijke rol binnen de hiphop en urban culture. Veel Nederlandstalige rap acts zijn afkomstig uit Brabant. Denk hierbij aan Extince, Kempi, Fresku, Ismo, Gers Pardoel en Mr Probz. Een grote bijbehorende achterban is overal in Brabant te vinden en belangrijke niche festivals bevinden zich in Tilburg, Den Bosch, Helmond en Eindhoven.

Naast het bestaan van grote festivals als Woo Hah is het belangrijk voor de scene dat ook kleine broedplaatsen steun krijgen. WAYNG is zo’n broedplaats in Tilburg.

Born on: 02/02/2022

spotify Playlist: WAUCEFEST22

Info@wauce.eu

+(123) 456 - 7890

Follow Me: